2009. február 8., vasárnap

Tegyen már végre valaki valamit!


Egy veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban halálosan megsebesítették Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának és a román kézilabda-válogatottnak a játékosát.
A 26 éves sportolót szíven szúrták, és a kórházba szállítását követően vesztette életét.
Cozma mellett két másik játékos is megsebesült a dulakodás során, őket súlyos sérülésekkel ápolják a veszprémi kórházban. A Veszprém megyei rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy a két érintett kézilabdázó Ivan Pesic és Zarko Sesum.
A Veszprém Megyei Napló információi szerint Zarko Sesum koponyaalapi törést szenvedett, Ivan Pesicnek pedig a veséjét szúrták meg. Pesicet megoperálták, és mindkét játékost az internzív osztályon ápolják.
A Veszprém Rendőr-főkapitányság nagy erőkkel keresi a tettest.
Túl van az életveszélyen, és stabil az állapota Zarko Sesumnak. Az MKB Veszprém KC 23 éves szerb válogatott irányítóját a veszprémi kórházban műtötték meg - tájékoztatta Rácz Jenő, a kórház főigazgatója az MTI-t.
"Jó állapotban" van Ivan Pesic, a csapat 20 éves horvát válogatott kapusa is - közölte a főigazgató. Rácz Jenő hangsúlyozta, hogy a műtétről és a sérülésekről nem adhat részletes tájékoztatást. (MTI)

Mocsai Lajos: - Mély megdöbbenéssel és iszonyatos fájdalommal vettem tudomásul, hogy mi történt. Azonnal telefonáltam a kórházba, ahol dr. Mahunka Zsolt, a csapat orvosa tájékoztatott. Sajnos Pesics egyik veséjét ki kellett venni, és Sesum is az intenzív osztályon fekszik, neki a koponyája sérült meg. Elmondhatatlan szomorúságot és elkeseredést érzek. Azt gondolom, ebben a helyzetben a szakma sokadrendű.
Mocsai Lajos azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy ebben a tragikus helyzetben megrendezik-e a soron következő mérkőzéseket. (Napló)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése